20.10.2019

‘BOKS MEČ’ U ŽIVINICAMA: Čapljinci izvukli deblji kraj!

Objavljeno : 29-09-2019 22:13h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U 8. kolu Prve lige FBiH odigran je meč između Slavena i Čapljine. Domaći su slavili rezultatom 2:0, golove su postigli Islamovića i Mašića.

Pravi ‘boks meč’ održavao se na terenu stadion u Živinicama što svjedoči i 11 žutih kartona. Glavni sudac Amer Omerdić dopustio je ‘batinanje’ gostiju.

Pomenuti arbitar direktno je utjecao na ishod ovog susreta. Naime, u prvom dijelu u situaciju kada je igrač gostiju Albijanić izašao ‘jedan na jedan’ sa golmanom, potom ga prelazi nakon čega ga golman ruši pri čemu mu pomaže i igrač, na opšte iznenađenje sudac pokazuje Albijaniću žuti karton.

Slična situacija se desila početkom drugog dijela, samo je ovaj put napadač Hasinović ‘pokošen’ od strane igrača ali sudac opet ostaje ‘nijem’. Osim pomenutih situacija cijeli susret stoperi domaće ekipe nemilosrdno udaraju igrače gostiju, posebno se ističu grubi startovi nad Peharom i Albijanićem.

Sudačka četvorka na čelu sucem iz Bihaća nije zaštitila igrače Čapljine i dopustila je, na očigled publike, pregrubu igru koja se ‘dobro završila’ jer na svu sreću nije bilo lomova. Da ni domaćini nisu bili blagonakloni dokazuje i činjenica da nakon utakmice zatvaraju toplu vodu za gostujuće igrače.