18.10.2019

Bihaćko Jedinstvo dobilo novo rukovodstvo i trenera!

Objavljeno : 06-07-2018 16:18h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

NK Jedinstvo slijedeće godine obilježiti će 100 godina postojanja a tim povodom javnosti je na konferenciji predstavljeno novo rukovodstvo kluba koje bi bihaćkog prvoligaša trebalo vratiti na stare staze slave.

Medijima se obratio investitor Ismet Hadžimuratović, predsjednik UO NK Jedinstvo , Adnan Bajrić, menadžer marketinga, novoimenovani trener Vlado Jagodić i gradonačelnik Šuhret Fazlić koji je istakao da i u narednom periodu neće izostati podrška Grada Bihaća nogometašima NK Jedinstvo.

„Dolazak investitora potvrda je da ćemo se mi još više angažirati u NK Jedinstvu i Grad Bihać dati će na upravljanje infrastrukturu klubu, izmiriti ćemo dugove kako novi ljudi ne bi zatekli stare probleme i maksimalno učestvovati u radu kluba kroz upravljačke strukture. Hvala ranijem rukovodstvu, trenerima i igračima koji su dali maksimum napora da Jedinstvo ostane u Prvoj ligi F BiH. Ovo je nova stranica u radu NK Jedinstva i uvjeren sam da ćemo dogodine dostojanstveno oblježiti 100 godina kluba „ – istakao je gradonačelnik Fazlić.

Zahvalivši se svima koji su do sada podržavali rad NK Jedinstvo, Ismet Hadžimuratović, predsjednik UO NK Jedinstvo, kazao je da u novu sezonu nogometaši Jedinstva idu sa novim trenerom i novom klimom u klubu koja će u godini kada se obilježava 100 godina postojanja zasigurno donijeti konkretne uspjehe i pomak u organizacionom i takmičarskom smislu.

„Naš prvi cilj je stabilizacija stanja u klubu i povratak omladine i djece u klub koji ima stogodišnju tradiciju i koji ima svoje mjesto u nogometu naše zemlje. Pred nama je dosta posla, ali ćemo se znati uhvatiti u koštac sa svim izazovima. Do početka sezone izvršiti ćemo i neke radove na sanaciji trebine i terena i uz kvalitetne pripreme i pojačanja spremno ćemo dočekati početak sezone“ – istakao je Ismet Hadžimuratović u razgovoru za ‘mojusk’.

„Nogometni klub Jedinstvo ima dugu i bogatu nogometnu tradiciju i ovo je klub koji zaslužuje maksimalnu angažiranost i odricanje i na to sam kao trener spreman. Već danas se okupljamo i krećemo sa pripremama koje ćemo nastaviti na Jahorini i napraviti ćemo tim koji će spremno dočekati novu sezonu i borbu za Premijer ligu BiH „ – istakao je trener Jagodić.