22.5.2019

BEZ HORDI ZLA: MUP HNK zabranio im dolazak!

Objavljeno : 08-03-2019 13:41h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Odlukom Disciplinske komisije N/FSBiH nakon incidenta na utakmici 20. kola BH Telecom Premijer lige BiH između Širokog Brijega i Zrinjskog, kada je povrijeđen kapiten gostujućeg tima Pero Stojkić, a susret prekinut zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava, Široki Brijeg je kažnjen sa 3.500 KM, a sjeverna tribina je suspendovana naredna dva meča.

Kazna se odnosi i na susret 22. kola PLBiH zakazan za 10. mart kada ekipa Sarajeva gostuje na Pecari. Fudbalski klub Sarajevo je ispoštovao redovnu proceduru te u utorak ujutru najavio dolazak navijača. Policijska stanica Centar je proslijedila dopis u Hercegovinu. U naredna 24 sata stigao je dopis od strane NK Široki Brijeg u kojem stoji da zbog sigurnosnih razloga navijači FK Sarajevo neće moći prisustvovati susretu.

Fudbalski klub Sarajevo naknadno je uložio žalbu Nogometnom Savezu Bosne i Hercegovine pozivajući se na obavezu organizatora da obezbijedi 5% kapaciteta stadiona domaćim navijačima, prenosi fksarajevo.ba

Zahtjev je proslijeđen domaćinu susreta koji je u koordinaciji sa MUP HNK odgovorio negativno uz objašnjenje da sigurnost navijača koja je preduslov za realizaciju gostovanja ne može biti garantovana.