22.2.2018

Baka: Volio bih da se Velež bori za prvaka BiH!

Objavljeno : 13-02-2018 12:57h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Blaž Slišković popularni ‘Baka’ trener aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine Zrinjskog bio je gost emisije ‘mali nogometni razgovori’.

U razgovoru kojem je trajao više od sat vremena trener Zrinjskog dotakao se brojnih nogometnih tema, kako u Bosni i Hercegovini tako i Hrvatskoj.

Na pitanje o kvaliteti Premijer lige Slišković je rekao da se nivou kvalitete posljednih godina mnogo popravio ali da je liga ‘svela na 4 slova’.

“U BiH nažalost knjiga se svela na četiri slova, a to je Željezničar, Sarajevo, Zrinjski i Široki. Ja bih volio, zaista, da jedan klub poput Borca, Sloboda i Veleža iz Mostara učestvuju u završnicama i da se oni jednog dana bore za prvaka”, poručio je ‘Baka’ koji je igrao za oba kluba iz Mostara.

Ovakvu izjavu može samo dati sportaš i čovjek koji nije opterećen nacionalizmom i svime onim što Mostar muči proteklih godina. Iako su mnogi Baku željeli dezavuisati, od njega napraviti ono što on sigurno nije, legendarni Mostarac ostao je samo veliki boem i prava mostarska raja.