17.10.2019

Amar Osim: Kolika je moja plata? 8.000KM!

Objavljeno : 01-10-2019 15:19h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Željezničar će u okviru 1/8 finala Kupa BiH dočekati Mladost, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Amar Osim i prvotimac, Dženan Zajmović.

– Nama je cilj da prođemo, a ne da napunimo mrežu. Igramo protiv premijerligaša koji će doći sa igračima koji su profesionalci. Ne vidim da iko može reći, mi ćemo napuniti mrežu profesionalaca koji igraju protiv nas. Daćemo sve od sebe da prođemo, ali čisto sumnjam da će Mladost imati lošu ekipu da ih neko napuni niti da ih je neko dosad napunio. U posljednje vrijeme često mijenjaju sastav, ne ulazim u razloge zbog čega, pa ne znači da će ovi što sutra igraju biti slabiji od ovih što su dosad igrali. Kad se pojave sutra igrači, ne znači da će to za nas biti povoljna okolnost, neće igrati juniori sigurno, istakao je trener Plavih i zatim dodao:

– Sutra će igrati ekipa za koju smatramo da će ostvariti najbolji mogući rezultat, uzimajući u obzir okolnosti, uzimajući u obzir da smo igrali prije tri dana i da ćemo za četiri dana igrati novu tešku utakmicu. Na osnovu iskustva i osjećaja kojeg imamo ćemo odrediti tim, ali će sutrašnja ekipa biti najbolja moguća da ostvarimo svoje ciljeve jer nam je cilj utakmica i u nedjelju kao što je susret i sutra. Bez obzira što su dva različita takmičenja, moramo voditi računa i o utakmici u oba takmičenja, gledamo da u svakom takmičenju izvučemo maksimum. Imamo još danas trening, vidjećemo kako se igrači osjećaju, cilj nam je u obje utakmice imati pozitivan rezultat.

– Mi smo sretni da imamo veći roster. Znam da su igrači neki nesretni, to je možda teška riječ, ali mi smo sretni jer ih imamo puno na treningu gdje se većina igrača trudi da napreduje. Imamo ljude koji igraju puno bolje nego igrači koji su na klupi. Konkretno mislimo na Dženu Zajmovića, pokazujemo mu da je važan dio ekipe. To je njemu možda malo, ali takve su okolnosti, po njega loše. On se treba nastaviti truditi, a čim je danas sa nama, to bi trebalo značiti da će dobiti šansu. Bilo bi idealno kada bi on toliko puno pokazao da ga možeš staviti u ekipu. Igramo sa sedam-osam igrača sličnih, sretni smo što uvodimo neke igrače da nam ne kvalitet ne padne. Moramo malo balansirati, posvetiti njima više pažnje nego onima koji igraju, da budu spremni kada bude potrebno da na njih računamo.

U javnosti je procurio i Osimov ugovor, što je kratko prokomentarisao.

“Ne znam što bi to neko u javnost plasirao i s kojim ciljem, ali lako je provjeriti. Ne znam ni šta je tu problem. Kolika je moja plata? 8.000”, iskreno je odgovorio Osim.

– Ako pričamo samo o posljednjoj utakmici, tu sam zadovoljan, imao sam gol i asistenciju, a općenito, bilo je teških trenutaka od nove godine, pa do maja, pa se pojedinac teško može tu isticati. Ako gledamo po sastavu onda bi rekli da šef Amar nema povjerenja u mene, ali ja to ne shvatam tako. Meni su šef i njegovi pomoćnici više puta rekli da su zadovoljni sa mnom, logično da može puno bolje, ali nisam puno prilika imao ove sezone da to pokažem, rekao je Zajmović.