23.5.2019

Alen Ibrišimović: U Cazinu nas očekuje teška utakmica

Objavljeno : 09-11-2018 17:49h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Derbi 1. lige Federacije BiH u futsalu igra se sutra u Cazinu, gdje se sastaju MNK Bubamara Auto Stil & PVC Džaja i FC Konjodor iz Bužima.

Nogometna publika na cijelom Unsko-sanskom kantonu priča o ovom susretu koji je izazvao veliko interesovanje javnosti. Bubamara iz Cazina ima odličnu ekipu i ambicije za Premijer ligu, dok ekipa Konjodora, koja je osnovana ove godine, također ima vrhunski sastav koji juriša na prvu poziciju i plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Povodom sutrašnje utakmice razgovarali smo sa prvim strijelcem FC Konjodor, ali i lige, Alenom Ibrišimovićem, koji nam je rekao svoja očekivanja za sutrašnji derbi. Anel je u prva 2 kola postigao 6 golova.

“U Cazinu nas očekuje teška utakmica protiv Bubamare, koja ima sjajnu ekipu, ali ja vjerujem u našu pobjedu i nastavak odličnih rezultata. Kako čujem, za sutrašnju utakmicu vlada veliki interes javnosti, što me posebno raduje, jer veliko zadovoljstvo je igrati pred punim tribinama. Očukujem veliku podršku navijača Konjodora, koji su nas fantastično bodrili u Bužimu u prvoj domaćoj utakmici protiv Dia BiH.” – govori Ibrišimović i dodaje:

“Iako je ovo naša prva takmičarska sezona, naš cilj je ulazak u Premijer ligu, jer imamo odličnu ekipu. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama i tako ispuniti naš cilj.” – govori na kraju razgovora Alen Ibrišimović.

Susret između MNK Bubamara Auto Stil & PVC Džaja i FC Konjodor igra se u subotu 10.11.2018 s početkom u 20h u sportskoj dvorani u Cazinu.