22.11.2017

1. liga FBiH: „Romantičari“ sa Drine dočekuju Jedinstvo

Objavljeno : 25-08-2016 17:29h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U subotu se u goraždanskom nogometnom hramu igra meč 4. kola 1. lige FBiH, a u kome će ekipa Goražda ugostiti Jedinstvo iz Bihaća.

Poslije sjajne igre i zaslužene pobjede u prošlom kolu na Piroti, protiv Travnika u gostima, svi u klubu, počev od igrača, stručnog štaba, uprave jedva čekaju subotnji susret. Raspoloženje u klubu je na visokom nivou, igrači se maksimalno ozbiljno pripremaju za ovaj susret, svi bez pogovora izvršavaju sve zamisli šefa stručnog štaba Faruka Kulovića i njegovih saradnika. Uigravaju se taktičko tehničke finese igre, a sa kojom će „romantičari“ sa Drine pokušati doći do nove pobjede.

Nogomet u Goraždu je opet hit, na svakom ćošku, kafiću, pijaci… samo se priča o subotnjem meču. Zanimanje za susret je ogromno i očekuje se masa svijeta u goraždanskom butiku nogometa, a svoj dolazak najavili su brojni ljubitelji nogometa iz Goražda,Vitkovića, Prače, Ustikoline, Foče, Rogatice… U domaćoj ekipi sigurno neće nastupiti sjajni golman Elvis Šabić koji je pocrvenio u Travniku, a na povrede se žale Rovčanin, Šuntić, Mirković, Berbić i konačan sud o mogućnosti njihovih nastupa, pred sami meč, daće ljekar ekipe Dr. Damir Baždarević. O očekivanjima u ovom izuzetno bitnom meču za njegovu ekipu, trener Goražda Faruk Kulović, nam je rekao:

“Sigurno da nas očekuje jedan težak meč protiv gostiju iz Bihaća koji nisu najbolje startali u ovom prvenstvu. Znamo da Jedinstvo u svom sastavu ima par dobrih igrača Abdihodžić, Pantić, Mujagić, Nuspahić, Šehić i da svakom rivalu mogu prirediti dosta neugodnosi, bez obzira gdje se igra meč.”

“No,uz sav respekt i poštovanje prema gostima ja vjerujem u svoje nogometaše, bez obzira ko istrči u početnih jedanaest, da će odigrati maksimalno kvalitetno, motivisano, borbeno… i da ćemo uz pomoć naših vjernih navijača ubilježiti novu pobjedu. I u ovom susretu igraćemo našu prepoznatljivu igru, sa puno trke, brzih kontranapada i nastojaćemo što prije postići vodeći pogodak, a što bi nam umnogome pomoglo u kasnijim dešavanjima na utakmici. Najvažnije je zadovoljimo igrom naše navijače i ostvarimo vrijedan trijumf.” – rekao je Faruk Kulović.